JA TENIM BLOG!!!!!

Benvingudes a totes les aficionades al món de les labors. Des de fa molts anys ens han agradat totes les manualitas com el punt de creu i el ganxet, però darrerament ens hem enganxat al patchwork gràcies a l'Angels que ens va engrescar a fer un curs.Poc a poc anirem pujant totes les cosetes que hem anat fent.
dissabte, 06 novembre, 2010

diumenge, 27 d’octubre del 2013

QUINES HISTÒRIES...!

Ja és ben cert que la veritat supera la ficció. I si no mireu quines històries tenen aquestes labors...

“Vànua de calça”
Ca Asidret- 1910

La iaia Carme es va començar a fer aquesta vànua quan era molt petita. La teixia a la nit a la llum del cresol i d’amagat del seu iaio perquè li deia que gastava massa oli .
Quan va marxar a la guerra, la va prendre amb ella i quan va arribar a Benifallet van dormir a un corral i van tindre de marxar corrents abandonant totes les seves pertinences. La vànua va anar a parar a la plaçá del poble, com les altres coses i una coneguda  la va reconèixer i li va agafar. En acabar la guerra li va fer saber i ella  va anar a buscar per tornar amb ella cap a casa.
Es una vànua amb una gran història.
 

 Detall de la sanefa de la vànua.


La vànua està voltada per un acabat molt bonic.




“Tovalloles”

Ca Ximo -  1880
Aquestes tovalloles estan fetes amb una roba molt especial que sembla un fil setinat. Tenen  brodades unes inicials molt grans amb fils de colors i un serrell molt treballat.


“Xambreta”
Ca Gargori – 1914
Antigament quan havia de néixer un nadó a una casa se li feia tota la robeta. Per als primers dies de vida es confeccionaven les xambretes brodades, amb puntilletes i tavelles. Aquesta gairebé ha complert 100 anys.

“Gorrets de bateig”
Ca Asidret – 1920
La iaia Carme va fer aquests gorrets per batejar als seus fills i filles. Malauradament alguns no es van fer grans però ella els va guardar com un autèntic tresor. Cadascun té un disseny diferent fet a mà amb molt carinyo i delicadesa.