JA TENIM BLOG!!!!!

Benvingudes a totes les aficionades al món de les labors. Des de fa molts anys ens han agradat totes les manualitas com el punt de creu i el ganxet, però darrerament ens hem enganxat al patchwork gràcies a l'Angels que ens va engrescar a fer un curs.Poc a poc anirem pujant totes les cosetes que hem anat fent.
dissabte, 06 novembre, 2010

dimarts, 22 d’octubre del 2013

JOIES DEL PASSAT...

En aquesta ocasió vam poder reunir una gran quantitat de labors i objectes que amaguen grans històries.

“Caixa de núvia”
Cal Soro – 1840
Aquesta caixa s’utilitzava per guardar la roba que les fadrines s’anaven fent per quan es casessin: llençols, vànues, tovalloles, camisons,... De ben petites anaven  brodant i cosint totes les peces que després utilitzarien com a dones casades.

 
“Alfombra de llit”
Ca Ximo – 1870
Aquesta labor està feta amb la tècnica de patchwork que actualment es coneix com “jardin de la abuela”.La iaia Rosa la va fer amb trossets  de roba de peces de roba que feien com camises, llençols,....
Aquestes peces s’utilitzaven per donar més escalfor als peus i també per posar-ho damunt de les mules per anar a buscar al capellà o al metge a Bot quan hi havia una celebració o un malalt.

“Llençol de fil”
Ca Gargori – 1890
Els llençols de fil de núvia es brodaven a mà amb lletres molt grans i vistoses. Aquest llençol està fet per la iaia Mercè, que morí als 37 anys, amb roba molt antiga i el treball de brodat és espectacular. Sense dubte és una labor molt bonica.
 

“Alfombra”
Cal Pastoret – 1890

Aquesta alfombra està feta amb trossets de roba de procedència diversa que s’anaven cosint un a la vora de l’altre formant dibuixos i sanefes molt bonics. Les feien per posar-les a la vora del llit.
“ Abecedaris de punt de creu”
Ca Ximo – 1820
Aquestes labors les va fer una rebesiaia quan anava a costura. El punt de creu està fet directament damunt del canyamás amb fils de color i conté el seu nom.
 

“Vestit de bateig”
Ca Gargori – 1914
El tio Joan de Gargori actualment ha complert 98 anys i aquest és el vestit de bateig que li va fer la seua mare. És un treball molt bonic i es troba en perfecte estat de conservació .

“Títol de modista”
Ca Vinyeta
La tia Carme es va treure aquest títol de modista fa més de setanta anys i va cosir durant molts anys fent tota classe d’encàrrecs i sobre tot la major part de vestits de núvia i comunió que es lluïen al poble.

“ Camisons ”
Ca Mulet – 1860
Les noies fadrines es feien la roba de llit, tovalloles, tovalles,... i també els camisons. Aquests encara estan cosits als costats tal com els tenien guardats a la calaixera perquè així no es deformaven ni arrugaven. Les tavelles estan embastades per tals de donar-los la forma adequada.