JA TENIM BLOG!!!!!

Benvingudes a totes les aficionades al món de les labors. Des de fa molts anys ens han agradat totes les manualitas com el punt de creu i el ganxet, però darrerament ens hem enganxat al patchwork gràcies a l'Angels que ens va engrescar a fer un curs.Poc a poc anirem pujant totes les cosetes que hem anat fent.
dissabte, 06 novembre, 2010

dimecres, 30 d’octubre del 2013

EL RACÓ DE COSTURA

Dins de la sala de les labors i detalls antics, vam crear un petit racó de costura formats per objectes que formaven part de la vida de moltes dones del poble que dedicaven aquells ratets que no anaven al camp per cosir. Aquí veieu un moble-costurero amb calaixos i coixins incorporats. És una veritable antiguitat, amb els departaments pels fils, els didals,...
Podem veure un llibre d'abecedaris de lletres brodades, una llibreta de prendre mides per fer els vestits, unes ulleres, un marcador, un ou de fusta per sorgir els calcetins, un coixinet de ganxet,.... un viatge a les tardes de costura al costat del balcó!

Gairebé totes les dones es brodaven elles mateixes els llençols, camisons,... Utilitzaven el teler redó de fusta.

Una altra labor que sempre ha estat apreciada ha sigut la puntilla de bolillo. Aquí podem veure un coixí molt original per fer aquesta tècnica que disposa d'un rodet que va recollint la puntillla que ja està acabada.

També vam trobar aquest llibres d'escola. Són del José del Beté, el pare de la Carme i també està el quadern de cal·ligrafia. Quins records...!