JA TENIM BLOG!!!!!

Benvingudes a totes les aficionades al món de les labors. Des de fa molts anys ens han agradat totes les manualitas com el punt de creu i el ganxet, però darrerament ens hem enganxat al patchwork gràcies a l'Angels que ens va engrescar a fer un curs.Poc a poc anirem pujant totes les cosetes que hem anat fent.
dissabte, 06 novembre, 2010

dilluns, 21 d’octubre del 2013

ARA SI... L'EXPOSICIÓ!

 
Aquest any van plantejar l'exposició d'una altra manera. Vam decidir fer-la a l'abadia i posar els treballs per tota la casa incloses les escales.
L'exposició  la vam dividir en dos temes diferents: labors d'ahir fetes a mà fa més de cent anys i les labors de patchwork fetes ara.

A la sala de baix vam posar les joies del passat, labors i objectes guardats durant anys i anys i que constitueixen veritables tresors.



“Mantilla de núvia ”

Ca Peret – 1880 

Aquesta  mantilla era brodada a mà i usada per anar a missa en celebracions importants.
També es deixava a les núvies pel dia del seu casament, l’anaven a buscar a ca Peret i la portaven amb el seu vestit negre. La última núvia que la va utilitzat va ser aproximadament l’any 1962.

“Col·lecció de mantilles”

Ca  Peret – 1850

 Durant l’inici del segle passat i l’anterior, era costum anar a missa amb mantilla per cobrir el cap. En aquesta col·lecció es pot observar que n’hi havia de molts tipus i amb brodats molt diferents.



“Vestit”

Ca Peret – 1885

 
Aquest vestit se’l va fer un fadrina de ca Peret per anar a missa. Està fet amb blonda i el seu estil encara resulta extremadament elegant.
 

 




“Gipó”

Ca Ximo – segle XIX


Aquest gipó forma part de les peces de vestir que es feia per a les noies joves. Està fet amb seda natural estampada.

“ Alfombra de llana ”
Ca l’’Antolina – 1870
 
En aquesta labor van ajuntar diferents material com la llana i la tela de cotó. La llana està cosida en puntades individuals i després retallada per donar-li volum.
Es una labor molt original i poc vista que està feta amb una gran perfecció.